Moja babcia dodaje to do gofrów. Dzięki temu wychodzą niesamowicie puszyste i lekkie niczym piórko. Poznaj przepis.
Gofry to idealny pomysł na szybki i przepyszny deser. Przygotowanie ich jest bardzo proste i szybkie, ale czasem nie wychodzą tak chrupkie jak byśmy chcieli. Po wyjęciu z gofrownicy przypominają giętką gąbkę, a w środku jest zakalec. Najlepszym rozwiązaniem jest dobry przepis – na bazie margaryny! Poznaj przepis mojej babci, który zawsze robił furorę i każdy chciał tę recepturę.
Moja babcia dodaje to do gofrów. Poznaj najlepszy przepis
Składniki:
» 1 kostka margaryny
» 2 łyżki cukru
» 6 jajek
» 3 szklanki mąki
» 1 proszek do pieczenia
» 1 cukier wanilinowy
» 2 szklanki mleka
» odrobina soku z cytryny
Przygotowanie:
Margarynę rozpuść i dodaj do niej wszystkie pozostałe składniki, następnie całość zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Piecz w dobrze rozgrzanej gofrownicy i podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!