Babcia Janina stosuje starą sztuczkę z koprem. Dzięki temu będzie rósł bujnie, zachwycał aromatem i smakiem. Sprawdź, czy i tym wiedziałeś.
Koperek kojarzy nam się z pysznym dodatkiem do obiadu. Ma charakterystyczny smak i dlatego tak bardzo go uwielbiamy. Niestety wiele osób popełnia pewien błąd, przez który koperek wyrasta łykowaty i szybko zakwita. Na szczęście swoim sekretem podzieliła się moja babcia Janina. Stosuje ona starą sztuczkę, która sprawia, że jest bujny i aromatyczny.
Babcia Janina stosuje starą sztuczkę z koprem. Będziesz zachwycony jej działaniem
Koper potrzebuje regularnego podlewania, szczególnie podczas suchych okresów. Bardzo ważne jest to aby utrzymywać glebę wilgotną, ale unikać przelania, by nie doprowadzić do gnicia korzeni. Babcia Janina stosuje też świetny patent, który zapobiega jego szybkiemu zakwitaniu, a to przez to koper jest łykowaty i nie aromatyczny.
Trik polega na regularnym przycinaniu kopru. To pozwoli utrzymać roślinę gęstą i pobudzić jej wzrost. Przycinaj starsze i uszkodzone liście oraz kwiatostany, aby zapobiec kwitnieniu i wznowić produkcję świeżych liści. Koniecznie tego wypróbuj i ciesz się pysznym smakiem koperku.