Owiń tym koperek, a przedłużysz jego świeżość i aromat na długo. To niezwykle przydatny trik, dlatego koniecznie go wypróbuj.
Koper jest zdecydowanie jednym z pysznych ziół o charakterystycznym, świeżym smaku i aromacie. Jest często wykorzystywany w kuchni do przyprawiania różnorodnych potraw, zwłaszcza dań z kuchni środkowoeuropejskiej i azjatyckiej. Koperek doskonale komponuje się z sałatkami, ziemniakami, rybami, serami, jajkami oraz w sosach i dressingach.
Owiń tym koperek, a przedłużysz jego świeżość i aromat na długo
Na czym polega ten patent? Zwilż czystą ściereczkę wodą, a potem owiń nią koperek i umieść w lodówce. Wilgotna ściereczka utrzyma odpowiedni poziom wilgoci, aby koperek pozostał świeży i chrupiący. Dzięki temu przedłużysz jego świeżość nawet na miesiąc.
Dlaczego warto jeść koperek?
Koperek jest bogaty w składniki odżywcze. Zawiera witaminę C, A, K, żelazo, wapń oraz przeciwutleniacze. Dodanie koperku do swojej diety może przynieść korzyści zdrowotne. Wzmocnisz dzięki temu układ odpornościowy, poprawisz trawienie i wesprzesz zdrowia serca.