Dodaję 1 składnik do ciasta drożdżowego i po chwili wyrasta niczym wulkan. To szybki patent i bardzo efektywny.
Ciasto drożdżowe zwykle wymaga od nas poświęcenia większej ilości czasu, ale także nieco wiedzy. Aby idealnie wyrosło, należy wiedzieć jakie składniki dodawać po kolei. Czas wyrastania ciasta zazwyczaj jest największą zmorą tego przepisu. Dlatego dziś poznaj niezwykle skuteczny patent, dzięki któremu ciasto wyrośnie dosłownie w 20 minut.
Dodaję 1 składnik do ciasta drożdżowego. Efekty są niesamowite
Patent polega na dodaniu octu. Dlaczego akurat ocet? Dodanie go do ciasta drożdżowego może rzeczywiście przyspieszyć proces wyrastania ze względu na działanie kwasu octowego na drożdże. Wystarczy tylko kropla – nie należy przesadzić z ilością octu, ponieważ zbyt duża ilość może wpłynąć negatywnie na smak. Ocet można zastąpić sokiem z cytryny, który ma podobne działanie i jest delikatniejszy w smaku.
Przepis na drożdżowe ciasto znajdziesz tutaj.