Jedna z najzdrowszych zup to ta, którą lubi każdy, ale jest też zapomniana przez młode pokolenie. Powinniśmy jeść ją regularnie, bo ma mnóstwo wartości odżywczych.
Zupy są bardzo zdrowe i mają wiele wartości odżywczych, pochodzących chociażby z warzyw. Aby zachować ich jak najwięcej powinno się robić zupy z pieczonych – nie gotowanych! – warzyw. Wystarczy, że zamiast do wywaru mięsnego, warzywa wrzucisz na blaszkę i upieczesz. Tak przygotowana zupa smakuje nie tylko lepiej, ale jest bardzo zdrowa. Która jednak jest na pierwszym miejscu?
Jedna z najzdrowszych zup. Warto jeść ją każdego dnia.
Jedną z najzdrowszych zup jest pomidorowo-paprykowa z pieczonych warzyw. Po upieczeniu wystarczy zblendować warzywa i dodać do wywaru. Jeśli chodzi o przepis to jest to identyczna receptura jak na zwykłą pomidorówkę, ale do włoszczyzny należy dodać czerwoną paprykę i czosnek.
Warzywa – por, cebula, papryka, czosnek, pomidory, marchew, seler, pietruszka. Wszystkie powinny być upieczone w temp. 200 stopni, z funkcją termoobiegu przez około godzinę, do miękkości. Zbleduj i dodaj do bulionu. Podawaj z makaronem, smacznego!