Parówki w panierce Corn Dog zachwycają swoją chrupkością każdego, kto ich wypróbuje. Poznaj przepis i zachwyć swoich bliskich.
Corn Dog, czyli parówki w panierce to prosta, a jednocześnie wyjątkowo smaczna przekąska, która zdobyła serca moich bliskich. Proszą mnie o to co drugi dzień. To unikalne połączenie smaków i prostota wykonania.
Corn Dog – przepis
Składniki:
» 400 g parówek
» 100 g mąki pszennej
» 50 g mąki kukurydzianej
» 140 ml mleka
» 2 jajka
» 1 płaska łyżka stołowa proszku do pieczenia
» olej rzepakowy 500 ml
Przygotowanie:
Parówki przekrój na połówki, a następnie do miski wbij jajka, dodaj mleko i dobrze wymieszaj. Wsyp mąkę pszenną i kukurydzianą wraz z proszkiem do pieczenia. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. W garnku rozgrzej olej rzepakowy, a potem maczaj parówki w cieście i smaż przez 4-5 minut, aż będą rumiane. Smacznego!