Ten trik na puszystą jajecznicę z pewnością zaskoczy każdego. Jest niezwykle aromatyczna i kremowa, a jej maślany smak podbije serce każdego smakosza! W czym tkwi sekret tego sposobu? Sprawdźcie!
Jajecznica to pyszne, szybkie i bardzo pożywne śniadanie. Możemy dodać do niej różne dodatki, na przykład boczek, cebulkę, pomidory czy nawet szynkę – urozmaicają ją smakowo, ale też sprawiają, że pięknie prezentuje się na talerzu. Bardzo istotne podczas przygotowywania jajecznicy jest proces smażenia jej. Mocno rozgrzana patelnia i zbyt długie smażenie powoduje, że danie wychodzi suche i zbite, zamiast kremowe i puszyste.
Jest jednak pewien genialny trik, który sprawi, że jajecznica będzie obłędna w smaku i bardzo puszysta. O tym sposobie mało kto słyszał, ponieważ stosowały go kiedyś nasze babcie.
Trik na puszystą jajecznicę. Wypróbuj, a będziesz zaskoczony!
Pewnie wielu z was słyszało o sposobie ze słoikiem. Wystarczy wbić do niego jajka i tuż przed smażeniem mocno nim potrząsać. To sprawdzony i skuteczny trik, ale okazuje się, że jest jeszcze lepszy i prostszy! Poznajcie rewelacyjny sposób na pyszną jajecznicę.
Trik polega na niezbyt dokładnym roztrzepaniu jajka z odrobiną mleka i smażeniu jej na bardzo małej temperaturze. Ale to nie wszystko. W trakcie smażenie trzeba dodać kilka zmrożonych wiórek masła (wystarczy, że zetrzesz masło na tarce) – to nadaje jajecznicy pysznej i kremowej konsystencji i puszystości, a w dodatku ma maślany smak, któremu ciężko się oprzeć.
Wypróbuj tego, jeśli chcesz, aby twoja jajecznica była idealnie puszysta, a efektem końcowym będziesz zaskoczony!