REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaKiedy najlepiej słodzić herbatę - po zalaniu wrzątkiem czy przed?

Kiedy najlepiej słodzić herbatę – po zalaniu wrzątkiem czy przed?

Fot. Pixabay.com

Herbata jest jednym z najbardziej ulubionych napojów wielu Polaków. Duża część osób nie wyobraża sobie dnia bez jej wypicia. Jak ją przygotować, aby smakowała najlepiej?

REKLAMA

Herbata jest idealnym dodatkiem do posiłku czy też spotkania towarzyskiego. Najpopularniejsza jest zwykła czarna, jednak często można się spotkać również z owocowymi odmianami.

Częstym dodatkiem do herbaty jest również cukier. Wiele osób dosypuje go do kubka jeszcze przed zalaniem wodą. Jak się jednak okazuje, wcale nie musi to być dobry pomysł.

Cukier wpływa na zwiększenie gęstości wody, przez co herbata może się gorzej zaparzyć. To z kolei wpływa na smak i aromat. Najlepiej jest zatem dosypać cukru już po zalaniu wrzątkiem.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA