„Sałatka teściowej” jest doskonałą propozycją na rodzinne uroczystości. Nie dość, że ma bardzo oryginalną nazwę, to także oryginalnie smakuje. Można serwować ją nie tylko na zimno, ale i na ciepło. Jej wykonanie jest proste i nie powinno nikomu przysporzyć żadnych trudności.
Spotkania w gronie bliskich warto uświetnić fantastycznymi kulinarnymi przysmakami. Przeważnie do obiadu podajemy mizerię lub inne sprawdzone sałatki, np. z kapusty pekińskiej, buraków lub marchewki i jabłka.
„Sałatka teściowej” również sprawdzi się znakomicie, a w dodatku zachwyci najbliższych. Jeśli zamierzasz ją przygotować, najpierw zapatrz się w następujące produkty:
250 g czerwonej papryki
250 g ciemnej fasoli z puszki
500 g różyczek z kalafiora
100 g cebuli
2 ząbki czosnku
tymianek
oregano
250 g pieczarek
pieprz i sól
2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Przygotowanie sałatki zacznij od pokrojenia pieczarek, papryki i cebuli w drobne plasterki. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę oraz przeciśnięty czosnek. W międzyczasie ugotuj fasolę (przez 2 minuty) i kalafior (przez 4 minuty). Do lekko podsmażonej cebuli i czosnku dodaj resztę składników. Wszystko smaż przez około 7 minut. „Sałatka teściowej” jest gotowa. Smacznego.