REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaBoczek pryska podczas smażenia? Wystarczy dodać jeden składnik!

Boczek pryska podczas smażenia? Wystarczy dodać jeden składnik!

Boczek pryska podczas smażenia

Boczek pryska podczas smażenia go na patelni? Co zrobić, żeby temu zapobiec i przy okazji zaoszczędzić sobie sprzątania? Okazuje się, że jest na to rewelacyjny sposób. 

REKLAMA

Boczek to pyszny dodatek do wielu potraw, na przykład do jajecznicy, domowych burgerów. Wiele osób smaży go na patelni w formie chipsów. Często jest tak, że pryska on tłuszczem w trakcie smażenia, a niekiedy nawet wręcz „strzela”. Przez to nasza kuchnia staje się cała tłusta. Jak temu zapobiec? Okazuje się, że wystarczy dodać jeden dobrze znany każdemu składnik.

Boczek pryska podczas smażenia? Dodaj ten składnik

Boczek pryska podczas smażenia

Ten rewelacyjny trik powinien znać każdy. Co zrobić, żeby boczek nie pryskał podczas smażenia? Wystarczy posypać go delikatnie mąką przed wrzuceniem go na patelnię. Mąka sprawi, że boczek „zamknie się” od wewnątrz.

Dzięki temu sposobowi smażenie go nie będzie już zmorą, a czystą przyjemnością, bo nasza kuchnia nie będzie opływać kroplami tłuszczu. Zaoszczędzimy na sprzątaniu, a w dodatku boczek będzie niezwykle chrupiący.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA