REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaNa jakim tłuszczu smażyć schabowe? Wiele osób popełnia ten błąd

Na jakim tłuszczu smażyć schabowe? Wiele osób popełnia ten błąd

na jakim tłuszczu smażyć schabowe

Na jakim tłuszczu smażyć schabowe? To pytanie wydaje się oczywiste, ale odpowiedź zaskoczy każdego. Sprawdź czy popełniasz ten błąd.

REKLAMA

Kotlety schabowe to danie, które uwielbia każdy. To klasyk obiadowy pojawiający się co najmniej raz w tygodniu. Podane z surówką i ziemniakami smakuje obłędnie. Aby kotlet wyszedł chrupiący i soczysty ważne jest to, na jakim rodzaju tłuszczu go smażymy. Wiele osób popełnia błąd, dlatego schabowy często nie wychodzi perfekcyjny.

Na jakim tłuszczu smażyć schabowe? Będziesz zaskoczony

Wiele osób smaży kotlety na oleju rzepakowym. Okazuje się, że to najczęściej popełniany błąd. Jaki tłuszcz jest najlepszy? Smalec! Kotlety schabowe usmażone na dobrej jakości smalcu mają zupełnie inny smak. Są soczyste, bardzo chrupiące, wyraziste i nie ociekają tłuszczem.

Jeśli do tej pory smażyłeś kotlety na oleju, to koniecznie zamień go na smalec, a nie pożałujesz. Warto też zwrócić uwagę na mięso – najlepsze będzie to z kością, bo ma w sobie dużo smaku.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA