Dodaj te 2 składniki do zupy kalafiorowej, a będziesz zachwycony jej smakiem. Warto czasem urozmaicić coś klasycznego. Poznaj przepis.
Zupa kalafiorowa ze świeżego kalafiora to idealny, lekki obiad. Aby podkręcić smak tej przepysznej zupy, warto dodać pewne dwa składniki, które nadadzą aromatu. Sprawdź i koniecznie wypróbuj!
Dodaj te 2 składniki do zupy kalafiorowej. Smak zaskakuje
Dodaj cieniutko startą marchewkę podsmażoną wcześniej na maśle oraz serek topiony. Maślana marchewka nada lekkiej słodkości, a serek topiony idealnie podkręci cały smak zupy. Będzie rewelacyjna i przepyszna.
Składniki:
» 1 kalafior
» 1 marchewka
» 4 ziemniaki
» 1 por
» 2 l bulionu
» serek topiony śmietankowy
» masło
» śmietana 18%
» sól, pieprz
» natka pietruszki lub koperek
Przygotowanie:
Kalafior porozdzielaj i umyj. Do bulionu wrzuć pokrojony por i kalafior. Marchewkę zetrzyj na tarce i podsmaż lekko na maśle, następnie dodaj do zupy. Dodaj także ziemniaki, potem dopraw solą i pieprzem oraz gotuj na małym ogniu do miękkości.
Na koniec dodaj odrobinę śmietanki, podsmażoną marchewkę oraz serek topiony. I gotowe, wierzch zupy posyp koperkiem lub posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!