Kotlety mielone z grzybami to idealny pomysł na obiad. Przygotuj je w ten sposób, a ich smak zaskoczy każdego, oto przepis.
Sezon grzybowy trwa, dlatego przychodzimy ze świetną propozycją obiadową – kotlety mielone z grzybami. Ten smak jest obłędny, warto wypróbować tego przepisu.
Kotlety mielone z grzybami – zrób je w ten sposób, będą przepyszne
Zamiast wymieszać grzyby z mięsem na kotlety, to spróbuj nimi nafaszerować mięso jak pączki. Ten sposób sprawi, że kotlety po usmażeniu będą mieć soczysty i wyjątkowy smak, a w dodatku pięknie prezentują się na talerzu.
Przepis na faszerowane kotlety mielone
Składniki:
» 500 g mięsa mielonego
» 1 cebula
» grzyby świeże
» 2 ząbki czosnku
» bułka tarta + odrobina wody
» sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Cebulkę drobno posiekaj i podsmaż na niewielkim oleju, następnie dodaj pokrojone grzyby i smaż przez 10 minut, potem odstaw do przestudzenia. Bułkę tartą namocz odrobiną wody.
Do mięsa dodaj wszystkie składniki oprócz cebulki z grzybami i wymieszaj, a potem formuj okrągłe kotlety. Każdego z nich lekko rozgnieć, następnie faszeruj grzybami z cebulą i dokładnie wyrób.
Smaż na rozgrzanym oleju, podawaj z buraczkami zasmażanymi i ziemniakami. Smacznego!