Wsyp to do cebuli podczas smażenia, a efekty cię zaskoczą. Smak i aromat będzie o niebo lepszy. Wystarczy raz wypróbować, a już zawsze będziesz tak robić.
Smażenie cebuli jest najbardziej popularną czynnością w kuchni. Polega to na duszeniu cebuli na patelni z odpowiednią ilością tłuszczu, aż do uzyskania złotego koloru i miękkości. Najczęściej kroi się ją w cienkie plasterki lub kostkę. Mało kto wie, że jest pewien patent, który niesamowicie podkręca smak cebuli. Sprawdź na czym polega i wypróbuj.
Wsyp to do cebuli podczas smażenia, a będziesz robić tak już zawsze. Obłędny smak i zapach
Smażona cebula jest często używana jako dodatek do wielu potraw, takich jak zupy, gulasze, sałatki, a także jako baza do sosów i dipów. Aby podkręcić jej smak dodaj do niej odrobinę soli, pieprzu i cukru – dosłownie szczypta wystarczy, by smak nabrał lepszego wyrazu. Po usmażeniu zachwyci smakiem każdego.
Pamiętaj, by smażyć ją na niewielkim ogniu, by nie była przypalona. Wtedy smak będzie gorzki. Dzięki prostemu patentowi cebulka będzie pięknie skarmelizowana, miękka i aromatyczna.
Jeśli lubisz domowe sposoby i porady to koniecznie sprawdź czym zastąpić mąkę do zagęszczenia sosu. O tym genialnym i przydatnym patencie pisaliśmy tutaj.