Najszybsze ciasto z czekoladą to rewelacyjny pomysł na deser do kawy i nie tylko. Jest puszyste i przepyszne w smaku. Poznaj przepis.
To ciasto czekoladowe jest tak proste i szybkie, że wyjdzie każdemu. Trzeba tylko zmiksować wszystkie składniki i upiec w piekarniku do suchego patyczka. Czekolada na wierzchu ciasta nadaje mu jeszcze lepszego smaku, a w środku jest obłędnie wilgotne. Przepis znajdziesz poniżej.
Najszybsze ciasto z czekoladą. Jego smak zachwyca
Składniki:
(jedna porcja)
» 30 g mąki tortowej
» 20 g kakao w proszku (niesłodzone)
» 45 g cukru
» 20 g niesolonego masła lub oleju
» 2 jajka
» 1 ulubiona czekolada
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzuć do miski (oprócz czekolady) i zmiksuj na średnich obrotach przez 3-8 minut. Przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, najlepiej do keksówki w rozmiarze tabliczki czekolady. Włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30 minut i piecz do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasta od razu wyłóż go z piekarnika, a następnie na wierzchu umieść całą tabliczkę czekolady i włóż do wyłączonego piekarnika na kilka minut, by czekolada lekko się roztopiła.
Krój i zajadaj się, smacznego!