Wymieszaj 2 składniki i polej ziemniaki, a będziesz zaskoczony ich nieziemsko chrupiącym smakiem. Poznaj przepis.
Aby ziemniaki smakowały perfekcyjnie to ich charakterystyczną cechą jest chrupiąca skórka. Niestety wielu osobom nie wychodzą one chrupkie, a wręcz przeciwnie – skórka się ciągnie. Nie smakuje to zbyt dobrze, ale na szczęście jest na to niesamowity patent. Sprawdź o co w nim chodzi i skorzystaj z przepisu znajdującego się poniżej.
Wymieszaj 2 składniki i polej ziemniaki. Będą chrupiące jak nigdy wcześniej
Składniki:
» pół kg ziemniaków młodych
» 50 g masła roztopionego
» 2 łyżki jogurtu naturalnego
» sól
» przyprawa do ziemniaków
Przygotowanie:
Ziemniaki obierz, następnie pokrój w ćwiartki. W miseczce umieść roztopione masło, następnie dodaj jogurt oraz przyprawy do smaku. Wymieszaj i polej na ziemniaki, a potem je dobrze wymieszaj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z funkcją termoobiegu i piecz przez 25-30 minut, aż będą idealnie chrupkie.
Podawaj z ulubionymi dodatkami mięsnymi i surówką. Palce lizać, smacznego!