Dodaj to do tłuczonych ziemniaków, a odmienisz ich smak. Będą aksamitne i kremowe, a wszystko to dzięki pewnemu dodatkowi. Sprawdź i wypróbuj.
Ziemniaki to najbardziej popularny dodatek do obiadu. Najczęstszą formą obróbki jest gotowanie lub pieczenie ich w piekarniku z przyprawami. Wiele osób robi także puree, które musi być bardzo kremowe i aksamitne – a żeby tak było, koniecznie trzeba wiedzieć co dodać. Okazuje się, że jest pewien składnik, który dodają najwięksi szefowie kuchni i dzięki temu puree smakuje najlepiej pod słońcem. Sprawdź co trzeba dodać i koniecznie wypróbuj.
Dodaj to do tłuczonych ziemniaków. Ich smak powala na kolana
Sekretnym składnikiem jest odrobina zmielonego twarogu tłustego. W połączeniu z ziemniakami stworzy perfekcyjne, aksamitne i kremowe puree, które zachwyci każdego. W dodatku nada ziemniakom rewelacyjnego smaku i wyrazu. Na 1 kg ziemniaków trzeba dodać pół kostki twarogu, a przedtem rozgnieść go dokładnie widelcem, by nie było grudek. Idealnie smakują w połączeniu ze świeżo posiekanym koperkiem.
Sprawdź też przepis na ziemniaczaną zapiekankę – znajdziesz go tutaj.