Dodaj to do ryżu i ugotuj. Zachwycisz się jego nowym smakiem, bo jego sposób wykonania różni się od tego klasycznego. Poznaj przepis.
Ryż to idealny zamiennik ziemniaków do obiadu. Można podawać go w wielu różnych formach, ale jest on także bazą wielu dań takich jak np. risotto. Poznaj przepyszną propozycję ryżu z serem – jego kolor i smak zaskoczy każdego kto go wypróbuje. Przepis znajduje się poniżej.
Dodaj to do ryżu i ugotuj. Jego smak zachwyci każdego
Składniki:
» 1 torebka ryżu
» mała cebula
» 700 ml wody
» 1 kostka rosołowa
» sól i pieprz do smaku
» tarty ser żółty
Przygotowanie:
Cebulkę posiekaj bardzo drobno i podsmaż w garnku z dodatkiem odrobiny oleju. Dodaj ryż i zalej wodą z dodatkiem kostki rosołowej, następnie dopraw solą i pieprzem. Gotuj na bardzo małym ogniu około 20 minut, a potem dodaj ser żółty do smaku.
Serowy ryż najlepiej smakuje ze skrzydełkami w marynacie miodowej oraz surówką z jabłek i marchewki. Możesz podać go również z warzywami – cukinią, pomidorami, marchewką – tak jak lubisz. Smacznego!