Dodaj ten składnik do kotletów de volaille, a ich smak Cię zaskoczy!

Kotlet de volaille
fot. Facebook / RestauracjaRodzinnaCammino

Kotlet de volaille cieszy się sporym uznaniem wśród wielbicieli kulinariów. Bardzo łatwo znaleźć osoby, które zjadłyby go z wielką chęcią. Zazwyczaj w środku mięsnych zawiniątek znajduje się masło z ziołami, bądź ser. W tym przepisie nadzienie będzie zrobione ze smakowitych suszonych pomidorów.

   

Bez wątpienia kotlety de volaille zachwycają wszystkich nieziemskim smakiem. Tym razem sięgniemy po recepturę na ten specjał, ale w niecodziennej wersji. Do potrawy dodamy składnik w postaci suszonych pomidorów.

Przepis na kotlety de volaille z suszonymi pomidorami

Składniki:
pierś z kurczaka
jajko
słoik suszonych pomidorów w oliwie
30 ml mleka
ziołowy serek twarogowy
olej
pieprz
bułka tarta
sól
15 g masła

   

Przygotowanie:
Najpierw oczyść pierś z kurczaka – usuń ścięgna i błonki. Mięso podziel na cztery równe porcje. Ostrożnie rozbij je tłuczkiem, oprósz niewielką ilością pieprzu i soli. Mięso posmaruj na jednej stronie mięso serkiem ziołowym, a potem układaj na nim posiekane suszone pomidory. Na końcu zawiń kotlety i obtaczaj je w jajku, a później w bułce tartej. Gotowe de volaille układaj na rozgrzanym tłuszczu i smaż z każdej strony na złoty kolor. W trakcie smażenia możesz zrobić sos do kotletów. W małym garnku rozpuść masło i połącz je z mlekiem i kilkoma łyżkami serka twarogowego. Sos sprawi, że de volaille będą jeszcze smaczniejsze. Jeżeli dołączysz do nich porcję frytek i surówkę, to potrawie nikt się nie oprze.

Udostępnij:
   

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę