REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDodaj ten składnik do kotletów mielonych. Ich smak zaskoczy każdego!

Dodaj ten składnik do kotletów mielonych. Ich smak zaskoczy każdego!

Dodaj ten składnik do kotletów mielonych

Dodaj ten składnik do kotletów mielonych – będą niezwykłe w smaku. Ten przepis jest rewelacyjny, bo kotlety wychodzą przepyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. A wszystko to dzięki składnikowi, który używa się w kuchni orientalnej. Sprawdź i koniecznie wypróbuj!

REKLAMA

Kotlety mielone to obiad, który każdy jadł co najmniej kilka razy. Najlepiej smakują z młodymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem i buraczkami zasmażanymi. To połączenie idealne, ale mało kto wie, że smak kotletów można niezwykle podkreślić składnikiem, który ma bardzo mocny aromat i idealnie pasuje do mięsa mielonego. Co to za tajny składnik? Zobacz!

Dodaj ten składnik do kotletów mielonych – będą niezwykle aromatyczne!

Dodaj ten składnik do kotletów mielonych

Kotlety mielone będą miały pyszny i aromatyczny smak, kiedy wzbogacisz je o składnik kuchni orientalnej – sos sojowy. Dzięki temu są obłędne i na pewno zachwycą każdego smakosza, a zwłaszcza ulubieńców kuchni polskiej. Przedstawiamy przepis na mielone z sosem sojowym – wypróbuj je i przekonaj się, że są pyszne!


Przepis na mielone z sosem sojowym


Składniki:

» 1 mała bułka
» mleko lub woda do namoczenia bułki
» pół kg mięsa mielonego
» 1 średnia cebula starta
» 1 jajko
» pół łyżki sosu sojowego
» 1 łyżeczka soli
» pół łyżeczki czarnego pieprzu zmielonego
» około 1/4 szklanki zimnej wody
» bułka tarta do obtoczenia

Przygotowanie:

Bułkę zalej mlekiem lub wodą i poczekaj chwilę, aż dobrze się namoczy – 10 minut. Do miski włóż mięso mielone, startą cebulę, jajko, sos sojowy, następnie dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj dobrze odciśniętą bułkę, a potem wymieszaj całość dokładnie.

Mieszaj mięso i dodawaj stopniowo zimną wodę, dzięki temu kotlety będą puszyste i bardziej delikatne. Masa może być bardziej luźna, ale to nie szkodzi. Formuj kotleciki dowolnej wielkości i o dowolnym kształcie, a potem obtaczaj kolejno w bułce tartej.

Patelnię rozgrzej z dodatkiem oleju i smaż kotlety z obu stron na średnik ogniu przez około 15 minut. Obracaj je co kilka minut, by nie przypaliły się. Po usmażeniu podawaj je z ziemniakami i buraczkami. Smacznego!

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA