Domowe kakao to świetny pomysł na smaczny i słodki podwieczorek lub śniadanie. Kubek gorącego kakao to sposób na poprawę nastroju w gorszy dzień. Przygotowanie go zajmuje zaledwie kilka minut. Napój ten jest uwielbiany przez dorosłych i najmłodszych!
Idealne proporcje to sekret wyśmienitego domowego kakao. Minimalna ilość składników, bez dodatków konserwantów i nadmiaru cukru powoduje, że domowe kakao jest także zdrowe i przebija sklepowe gotowce. Poznaj sekretny przepis i delektuj się tym pysznym napojem.
Składniki:
2 szklanki mleka
2 łyżeczki kakao
1 płaska łyżka cukru
Przygotowanie:
Rozpoczynamy od gotowania mleka. Wlewamy je do garnka i gotujemy pilnując, żeby nie wykipiało. W tym czasie do szklanki wsypujemy kakao i cukier. Dodajemy kilka łyżek ciepłego mleka i mieszamy do połączenia składników. Kiedy mleko zacznie się gotować, wlewamy do niego rozrobiony z mlekiem cukier i kakao. Próbujemy i ewentualnie możemy dosłodzić według uznania. Gotujemy jeszcze przez minutę. Gotowe kakao przelewamy do kubków.
Smacznego!