Fot. Pixabay.com

Malibu jest jednym ze smaczniejszych likierów, jakie można przygotować we własnej kuchni. Wystarczy użyć do tego niewielkiej liczby składników, aby cieszyć się pysznym smakiem.

Niezwykle smaczny, łagodny, kremowy, a jednocześnie słodki – wszystkie te cechy dotyczą jednego z popularniejszych likierów na całym świecie. Można go zrobić we własnej kuchni!

Składniki:

200 g mleczka kokosowego
100 g cukru białego
200 ml wódki lub 75 ml spirytusu

Sposób przygotowania:

Mleko i cukier podgrzewamy w małym rondelku, a potem je studzimy. Dodajemy wódkę i mieszamy. Kiedy już ostygnie, likier można przechowywać w dowolnej temperaturze.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria