Domowe malibu, czyli pyszny likier z kokosem

Fot. Pixabay.com

Malibu jest jednym ze smaczniejszych likierów, jakie można przygotować we własnej kuchni. Wystarczy użyć do tego niewielkiej liczby składników, aby cieszyć się pysznym smakiem.

   

Niezwykle smaczny, łagodny, kremowy, a jednocześnie słodki – wszystkie te cechy dotyczą jednego z popularniejszych likierów na całym świecie. Można go zrobić we własnej kuchni!

Składniki:

   

200 g mleczka kokosowego
100 g cukru białego
200 ml wódki lub 75 ml spirytusu

Sposób przygotowania:

   

Mleko i cukier podgrzewamy w małym rondelku, a potem je studzimy. Dodajemy wódkę i mieszamy. Kiedy już ostygnie, likier można przechowywać w dowolnej temperaturze.

Udostępnij:
     

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę