REKLAMA
ShareInfo.plPoradyJak szybko usunąć skórki z orzechów? Wypróbuj ten sposób

Jak szybko usunąć skórki z orzechów? Wypróbuj ten sposób

Jak obrać orzechy?
YouTube | Sid Talks

Niejednokrotnie do przygotowywanych przez nas potraw czy też ciast, konieczne jest usunięcie skórek z orzechów. Chyba każdy z nas przynajmniej kilka razy zmagał się z tym pracochłonnym i dość irytującym doświadczeniem. Usuwanie skórek z orzechów należy bowiem do dość nieprzyjemnych, a zarazem długotrwałych czynności. Istnieją jednak sposoby, które w mgnieniu oka pozwolą nam uporać się z problemem i przywrócić nam radość z pieczenia!

REKLAMA

Skuteczne sposoby na zdjęcie skórki z orzechów!

Jak podaje portal Delektujemy, jednym ze sposobów na szybkie usunięcie skórek z orzechów, jest umieszczenie ich w piekarniku. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wysypujemy orzechy i pieczemy przez około pół godziny. Kiedy wyjmiemy bakalie z piekarnika, wystarczy przesypać je na ręcznik papierowy i mocno pocierać. Skórka odejdzie sama.

Podobny efekt uzyskamy, jeśli zdecydujemy się na uprażenie orzechów na patelni. Po kilku minutach prażenia na suchej patelni energicznie nią ruszamy, a skórka sama zacznie odchodzić od orzechów.

Pomóc może także wrzątek

Jeszcze innym sposobem, na szybkie zdjęcie skórki z orzechów, jest umieszczenie orzechów w miseczce, a następnie zalanie ich wrzątkiem. Po kilkunastu minutach skórka sama odejdzie od naszych orzechów. Pamiętajmy jednak, aby przed dodaniem ich do ciasta dobrze je wysuszyć.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Marta
Redaktorka strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Kulinaria, Ciekawostki, Porady, Zdrowie

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA