Jak zrobić najlepsze ziemniaki w sreberku?

Ziemniaki z grilla lub z ogniska w sreberku to przysmak, który chyba każdy zna. Wydają się łatwe do przyrządzenia. Ale można sprawić, aby były jeszcze lepsze. Powinny być gorące i miękkie w środku i lekko przypieczone na zewnątrz. Tak smakują najlepiej.

Ziemniaki można jeść z solą lub masłem – jak kto woli. Można je serwować z różnymi dodatkami, lub to właśnie ziemniaki mogą być dodatkiem na przykład do mięsa. Jak je upiec na grillu aby były najlepsze?

Czytaj także:  Trik na czarne i przypalone patelnie. Będą lśnić jak nowe!

Świetnym pomysłem jest dodanie sosu czosnkowego. Aby przygotować takie ziemniaki potrzebne będą: 10 średnich ziemniaków, 1/2 kostki masła, 4 ząbki czosnku, sól i pieprz, 2 łyżeczki suszonego rozmarynu oraz folia aluminiowa do pieczenia.

Jak informuje redakcja gazety.pl ziemniaki trzeba dobrze umyć i wcześniej podgotować przez 10 minut. Do przygotowania sosu musisz wycisnąć ząbki czosnku, dodać je do miękkiego masła i dobrze wymieszać. Sos przypraw solą i pieprzem do smaku. Następnie ziemniaki należy przekroić na pół, posmarować masłem czosnkowym, oprószyć rozmarynem i zawinąć w folię. Ziemniaki powinny na ruszcie piec się około 20 minut. Smacznego!

Czytaj także:  Trik na czarne i przypalone patelnie. Będą lśnić jak nowe!

Komentarze

Nie przegap najciekawszych wiadomości! Obserwuj nas w Google News.