Każdy zapomina o 1 składniku, a jest niesamowicie korzystny dla tradycyjnego rosołu. Będzie klarowny dosłownie w kilka sekund po dodaniu go do zupy.
Rosół to klasyczna zupa, która dominuje na polskich stołach. To baza do każdej z zup, ponieważ można zrobić na jego bazie pomidorową czy ogórkową. Wiele osób ma często problem z klarownością rosołu, nie mając pojęcia o tym, że jest pewien składnik, który błyskawicznie rozwiąże ten problem. Sprawdź na czym polega ten trik.
Każdy zapomina o 1 składniku. Rosół będzie idealny w smaku i klarowny
Nasze babcie i prababcie dodawały kiedyś do rosołu odrobinkę wódki. Zawiera ona etanol, który odparuje i dzięki temu nie zmieni smaku rosołu. Dzięki niej uzyskasz klarowny, przejrzysty bulion, a w dodatku podkręcisz smak. Wystarczy kilka kropel, a zobaczysz efekty w sekundę. Pamiętaj o tym, by rosół gotować na bardzo małym ogniu, aby warzywa i mięso dały najwięcej smaku.
Poznaj przepis na rosół – znajdziesz go tutaj.