Łasuchy mają powód do radości. Mogą skorzystać z tego przepisu na obłędny deser. Nie wymaga pieczenia i powstaje w kilka chwil. Niezbędnych składników jest naprawdę niewiele. Godzina chłodzenia w lodówce wystarczy, aby ciacho dobrze zastygło i można je było pokroić na porcje i serwować. Słodycz białej czekolady i lekka kwasowość wiśni to idealne połączenie. Zrób ten kapitalny smakołyk dla swoich bliskich.
Łatwy deser, który powstaje praktycznie sam
Desery są ci bardzo bliskie i nie przejdziesz neutralnie obok żadnej słodkości? W takim razie ten wystrzałowy przysmak z tego przepisu nie tylko skradnie twoje serce, ale także ucieszy oko.
Musisz koniecznie przetestować tę recepturę, bo nie jest wymagająca, skomplikowana ani pracochłonna. Daje zupełnie odwrotny efekt.
Deser wygląda jak blok, tylko że nie jest czekoladowy, a biało-czerwono-zielony. Biel pochodzi od białej czekolady. Czerwony kolor to zasługa wiśni kandyzowanych, a zielony – pistacji. Całość wygląda barwnie i świeżo. Po spróbowaniu tego ciasta bez pieczenia będziesz w siódmym niebie.
Szybkie ciasto bez pieczenia. Jak je przygotować?
Składniki:
1 szklanka wiśni kandyzowanych
300 g białej czekolady
1 szklanka pistacji
300 ml wody
Przygotowanie:
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, a pistacje łączymy z wiśniami, wrzucamy do formy i wkładamy do chłodziarki na 60 minut. Po tym czasie smaczny deser z owoców i białej czekolady jest gotowy do podania.
Sam widzisz, że deser jest łatwiutki w wykonaniu i niezwykle smakowity. Delikatna czekolada z wiśniami łączy się wyśmienicie, a dzięki pistacjom przysmak przyjemnie „chrupnie”. Skorzystaj z przepisu, a nie pożałujesz.