Liście kapusty w chrupiącej panierce to przekąska jakiej jeszcze nie próbowałeś. Jest niezwykle smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu. Sprawdź przepis.
Kapustę zazwyczaj jemy jako dodatek do obiadu, albo jako bazę do gołąbków. Mało kto słyszał o ich nieco innym przygotowaniu – usmażone w pysznej i chrupiącej panierce. Smakują obłędnie, przepis znajdziesz poniżej.
Liście kapusty w chrupiącej panierce. Przepis
Składniki:
» 1 szklanka bulionu warzywnego
» 1 kapusta rzymska
» pół łyżeczki soli
» 2/3 szklanki mąki pszennej
» 1 jajko
Przygotowanie:
Do miski wlej bulion, dodaj sól, następnie wsyp mąkę i dodaj jajko. Zmiksuj na gładką masę. Pooddzielaj liście kapusty i umyj je, a potem osusz ręcznikiem papierowym. Maczaj liście w cieście i smaż na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu. Dociskaj lekko do momentu, aż liście trochę zmiękną.
Możesz podawać je z ulubionym dipem lub sosem. Smacznego!