Moja babcia mieli skorupki jajek w blenderze. Efekty zadziwią cię wręcz natychmiastowo. Warto nie wyrzucać skorupek, a dlaczego? Sprawdź!
Blender to urządzenie, które większość z nas kojarzy głównie z przygotowywaniem smoothie, koktajli czy innych potraw. Ale istnieje wiele interesujących zastosowań tego wszechstronnego urządzenia i mogą one nas z pewnością zaskoczyć. Jednym z takich niezwykłych zastosowań jest mielenie skorupek jajek w blenderze. Może brzmieć to dziwnie, ale kiedy wypróbujesz tego patentu to przekonasz się, jakie niesamowite efekty można osiągnąć.
Moja babcia mieli skorupki jajek w blenderze. Będziesz zaskoczony efektami
Zazwyczaj skorupki jajek traktujemy jako odpadki, które wylądowałyby w koszu. Jednak wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że skorupki jajek są bogate w składniki odżywcze, ale także mają działanie w innej dziedzinie. A mianowicie idealnie sprawdzą się jako ostrzałka dla ostrzy w blenderze! Tę metodę podpatrzyłam u babci, która co jakiś czas wrzucała wysuszone skorupki jajek do blendera i miksowała je na proszek. Ostrza były naostrzone i dzięki temu blender lepiej pracował. Proszek zawiera cenne właściwości zdrowotne i można go wykorzystać jako dodatek do posiłków.