Najszybsze i pyszne ciasto marchewkowe. Jest pyszne, wychodzi za każdym razem. Niezwykle wilgotne, aromatyczne i banalnie proste w wykonaniu.
Ciasto marchewkowe to wyśmienity wypiek do kawy, a w dodatku błyskawiczny. Wystarczy wymieszać dokładnie wszystkie składniki i upiec w piekarniku. Ten przepis jest najlepszy.
Najszybsze i pyszne ciasto marchewkowe – ten przepis jest rewelacyjny
Składniki:
» 4 jajka
» 1 szklanka cukru
» 2 szklanki mąki
» 2 szklanki drobno startej marchewki
» 3/4 kostki margaryny w temperaturze pokojowej
» 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
» 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
» 4 łyżeczki cynamonu
» 1 cukier wanilinowy
» 1 czekolada biała
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą dokładnie, by nie było grudek, następnie przelej do keksówki z papierem do pieczenia. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę, do suchego patyczka.
Po upieczeniu odczekaj aż ciasto wystygnie, a potem posyp cukrem pudrem lub polej białą czekoladą. Ten smak to prawdziwy raj dla podniebienia.
Smacznego!