Nieznana funkcja opiekacza do kanapek, o której mało kto słyszał

funkcja opiekacza do kanapek
Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Opiekacz do kanapek to rewelacyjne urządzenie, które ułatwia codziennie przygotowanie śniadań. To zarazem świetny sposób na szybkie śniadanie albo kolację, bo nie trzeba tracić czasu i męczyć się z opiekaniem na patelni, bo możesz wykorzystać szybki i prosty opiekacz. Okazuje się, że można robić w nim więcej niż same tosty. Poznaj funkcję opiekacza do kanapek, o której mało kto słyszał!

Opiekacz do kanapek idealnie sprawdzi się w sytuacji, kiedy zabraknie nam w kuchni patelni do podsmażenia. Dzięki niemu możemy w szybkim czasie przygotować pyszne śniadanie, dlatego zdecydowanie powinien być obecny w każdej kuchni.

   

Okazuje się, że opiekacz do kanapek ma ciekawą funkcję, o której mało kto wie – można robić w nim nie tylko kanapki w formie tostów czy chrupiącego pieczywa, ale także sadzone jajko! Ta nieznana funkcja opiekacza do kanapek nie jest popularna, ale bardzo przydatna.

Nieznana funkcja opiekacza do kanapek

Chcesz zjeść na śniadanie kanapkę z sadzonym jajkiem, ale nie masz czasu na usmażenie go na patelni? A może masz większość naczyń, które są brudne, ale czujesz duży głód i zanim wszystko pozmywasz, potrzebujesz sycącego śniadania, by dostarczyć sobie niezbędnej energii.

   

Najlepiej w takiej sytuacji poradzi sobie opiekacz do kanapek. Wystarczy tylko, że wbijesz do każdej połowy opiekacza po jednym jajku, a następnie go zamkniesz na 3 minuty. Po tym czasie jajka będą idealnie usmażone. Ale to nie wszystko, bo oprócz jajek, w opiekaczu możesz również w szybkim czasie podsmażyć szynkę i kiełbasę. Płyty grzewcze mają warstwę teflonową, a to znaczy, że zapobiegają przywieraniu. Wtedy nie trzeba martwić się o długotrwałe doczyszczanie lub moczenie przypalonych resztek.

Ważnym elementem jest to, żeby przed i po każdym użyciu opiekacza przetrzeć go suchym ręcznikiem papierowym. To bardzo istotne, bo jeśli nie usuniemy dokładnie resztek potrawy, to mogą się zepsuć, a w efekcie końcowym zatruć następne jedzenie, które włożymy do opiekacza.

   

Oprócz jajek sadzonych, wędlin i kiełbas można też spróbować usmażyć wiele innych produktów, na przykład mięso lub warzywa. Trzeba jednak przyznać, że opiekacz najlepiej sprawdza się do zrobienia tostów. To w końcu z myślą o nich został stworzony!

     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

OBSERWUJ ShareInfo.pl na Google News