Poznaj fantastyczny przepis na pizzę makaronową według Anny Nowak Ibisz

fot. Facebook / Anna.Nowak.Ibisz.oficjalnie / Noizz Food

Jeśli szukasz pomysłu na szybki obiad jednogarnkowy, zrób domową pizzę makaronową, która jest sycąca i smaczna. Dzięki zawartości warzyw i przypraw jest bardzo zdrowa.

Pizza ze spodem makaronowym jest prosta w przygotowaniu i na pewno wywoła radość i zasmakuje wszystkim domownikom. Do przepisu doskonale nadaje się makaron w kształcie rurki lub kokardki. Przepis Anny Nowak Ibisz jest jedyny i niepowtarzalny. Pizza w takim wydaniu jest prawdziwym rarytasem.

   

Składniki:
100 g pieczarek
250 g ugotowanego makaronu
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
szynka lub salami
sól
cukier
1 puszka pokrojonych pomidorów
kilka listków bazylii
1 opakowanie mozzarelli
oregano
tymianek

Przygotowanie:
Przygotowanie pizzy zacznij od przygotowania pieczarek. Pokrój je na plasterki, rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i wsyp pieczarki. Podsmażaj chwilę, a pod koniec dodaj zmiażdżony czosnek. Ściągnij patelnię z palnika.

   

Do salsy pomidorowej użyj pomidorów z puszki – włóż je na patelnię, dopraw tymiankiem, solą, cukrem i oregano. Zagotuj i przez moment trzymaj na gazie. Następnie rozkładaj warstwy pizzy makaronowej w naczyniu żaroodpornym, wcześniej natłuszczonym oliwą. Umieść w nim ugotowany makaron, zalej go salsą pomidorową, i polej niewielką ilością oliwy z oliwek. Kulki mozzarelli odsącz, rozkrój na pół i umieść na potrawie. Na końcu ułóż plastry szynki lub salami. Wstaw do piekarnika na kwadrans i zapiekaj w 180°C. Po tym czasie, odstaw pizzę na 5 minut. Posiekaj bazylię i obsyp nią pizzę.

     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

→ Obserwuj ShareInfo.pl w Google News