Poznaj sprawdzony trik naszych babć na zachowanie czystości i blasku kuchenki indukcyjnej. Zaoszczędzisz dzięki niemu pieniądze i będziesz mógł cieszyć się kuchenką indukcyjną przez wiele lat.
Kuchnia indukcyjna to nieodłączny sprzęt kuchenny we współczesnych kuchniach. Ma wiele zalet – szybko się nagrzewa, możemy precyzyjnie regulować temperaturę i łatwo czyścić. Niestety, podczas codziennego gotowania kuchenka indukcyjna straci blask. Widać na niej plamy od tłuszczu i osady.
Kuchenka indukcyjna – ta mikstura jest lepsza niż drogie środki czyszczące
Na szczęście nie musisz kupować drogich środków czyszczących. Jest na to prosty i niezawodny trik naszych babć. Polega na przygotowaniu pasy z octu, sody i płynu do naczyń – 1:1:1. Kuchenkę przetrzyj wymieszaną pastą za pomocą gąbki, a potem przemyj gąbką namoczoną w wodzie. Całość wypoleruj delikatną ściereczką z mikrofibry.
Ocet i soda oczyszczona to naturalne środki czyszczące. Szybko pozbywają się tłustych plam, resztek jedzenia. Dodatek płynu do naczyń podkręci działanie i nabłyszczy płytę indukcyjną.