Maryla Rodowicz wyśmienitą chałkę podaje w dość nietypowy sposób. Nie sięga po dżem czy masło, tylko stawia na mniej oczywiste dodatki, takie jak: biały ser i wędzona ryba. Słodki wypiek z przepyszną kruszonką i wybitnymi dodatkami to kompozycja, na którą warto się skusić.
Jakiś czas temu popularna piosenkarka Maryla Rodowicz zdradziła swój patent na podanie słodkiej i puszystej chałki. Taka kompozycja znakomicie sprawdzi się na śniadanie. Artystka od pewnego czasu prowadzi kanał na TikToku, na którym dzieli się z fanami swoimi recepturami na pyszne dania i desery. Gwiazda pokazała jak podaje chałkę. Nie smaruje jej jak większość osób – masłem i konfiturą. Nie sięga też po szklankę ciepłego mleka. Jej pomysł na dodatki jest całkiem inny. Na porcję słodkiej bułki kładzie twarożek, łososia wędzonego i koperek. Takie połączenie to strzał w 10!
Śniadanie w takim wydaniu jest smakowite, odżywcza i daje solidny zastrzyk energii na co najmniej kilka godzin.
Przepis na śniadanie według Maryli Rodowicz
Składniki:
chałka
półtłusty twaróg
wędzony łosoś
3- 4 łyżki masła
koperek
pieprz
sok z cytryny
Sposób wykonania:
Na patelni rozpuszczamy masło, a chałkę kroimy na dość grube kromki. Smarujemy je twarożkiem i umieszczamy plaster wędzonego łososia. Później skrapiamy kanapeczki sokiem z cytryny i posypujemy pokrojonym koperkiem.
Chałkę kładziemy na patelni serkiem do góry i smażymy krótko na maśle. Na koniec wszystko oprószamy solą i pieprzem. Smacznego.
Zobacz także: Wafle z masą śmietankowo-truskawkową w kilka minut. Przepis