Sałatka jarzynowa inaczej

Sałatka jarzynowa inaczej to przepyszna propozycja w nieco odmiennej wersji. Jest pyszna i pasuje na każdą okazję. Przygotowuje się ją błyskawicznie, ale mało kto wie, że można urozmaicić jej smak pewnym składnikiem. Poznaj przepis!

Sałatka jarzynowa to królowa wśród sałatek. Często gości na stołach zwłaszcza w święta, ale nie tylko. Zazwyczaj przygotowuje się ją także na różne imprezy. Warto jednak pójść o krok dalej i urozmaicić jej smak o pewien tajemniczy składnik

Sałatka jarzynowa inaczej – ten dodatek sprawia, że jest przepyszna

Aby sałatka jarzynowa smakowała jeszcze bardziej fantastycznie niż do tej pory, warto dodać do niej pokrojone bardzo drobno jabłko. Dzięki niemu smak sałatki będzie wyrazisty i niezwykle aromatyczny. Poznaj przepis!

Składniki:

» 1 kg marchewki
» 500 g pietruszki
» 1 seler
» 600 g ziemniaków
» 1 puszka groszku konserwowego
» 10 jajek
» 1 słoik ogórków kiszonych
» 2 jabłka
» 3-4 czubate łyżki majonezu
» sól i pieprz do smaku
» majonez

Przygotowanie:

Do garnka z wodą włóż obrane marchewki, pietruszki, seler i ziemniaki. Wszystko razem gotuj do miękkości przez około 30-35 minut w osolonej wodzie. Kiedy warzywa będą gotowe, zdejmij je z ognia, a potem odstaw do wystygnięcia. Pokrój wszystko w drobną kostkę i wsyp do miseczki, dodaj także groszek konserwowy.

Jajka ugotuj na twardo, następnie obierz i posiekaj tak samo jak warzywa. Jabłka obierz ze skórki i pokrój je jak najdrobniej się da. Na koniec pokrój ogórki kiszone i dodaj wszystko do miski z warzywami.

 Do pokrojonych warzyw i jabłka dodaj majonez, następnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość ostrożnie wymieszaj łyżką. Sałatkę przechowuj w lodówce, smacznego!

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę