„Sałatka teściowej” – lekka, szybka i smaczna. Jak ją przygotować?

sałatka teściowej
fot. Pixabay

„Sałatka teściowej” jest doskonałą propozycją na rodzinne uroczystości. Nie dość, że ma bardzo oryginalną nazwę, to także oryginalnie smakuje. Można serwować ją nie tylko na zimno, ale i na ciepło. Jej wykonanie jest proste i nie powinno nikomu przysporzyć żadnych trudności.

REKLAMA

Spotkania w gronie bliskich warto uświetnić fantastycznymi kulinarnymi przysmakami. Przeważnie do obiadu podajemy mizerię lub inne sprawdzone sałatki, np. z kapusty pekińskiej, buraków lub marchewki i jabłka.

„Sałatka teściowej” również sprawdzi się znakomicie, a w dodatku zachwyci najbliższych. Jeśli zamierzasz ją przygotować, najpierw zapatrz się w następujące produkty:
250 g czerwonej papryki
250 g ciemnej fasoli z puszki
500 g różyczek z kalafiora
100 g cebuli
2 ząbki czosnku
tymianek
oregano
250 g pieczarek
pieprz i sól
2 łyżki oleju

REKLAMA

Przygotowanie:
Przygotowanie sałatki zacznij od pokrojenia pieczarek, papryki i cebuli w drobne plasterki. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę oraz przeciśnięty czosnek. W międzyczasie ugotuj fasolę (przez 2 minuty) i kalafior (przez 4 minuty). Do lekko podsmażonej cebuli i czosnku dodaj resztę składników. Wszystko smaż przez około 7 minut. „Sałatka teściowej” jest gotowa. Smacznego.

Podziel się: