Fot. Pixabay.com

Jajko sadzone jest jednym ze smaczniejszych pomysłów na pyszne śniadanie, a nawet obiad. Aby posiłek ten bardzo mocno zyskał na smaku, warto wiedzieć, na czym najlepiej jest go smażyć.

Jajka sadzone są jednym z ulubionych przysmaków Polaków w letnich miesiącach. W towarzystwie młodych ziemniaków posypanych koperkiem i mizerii wprawiają w zachwyt podniebienia wszystkich, którzy lubią jajka.

Podczas smażenia jajek sadzonych niekiedy może dochodzić do przywierania ich do patelni. Jak się jednak okazuje, istnieją proste triki, aby zapobiec występowaniu takich sytuacji.

Jeden z nich to podsmażenie na patelni mąki. Gdy dojdzie już do jej zarumienienia, można zacząć smażyć jajka. Poza tym zamiast masła czy oleju można użyć śmietanki. Dzięki niej jajko nie będzie przywierało do patelni.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria