Surówka z pora to fantastyczny dodatek do obiadu. Jest przede wszystkim zdrowa, dostarcza organizmowi wielu cennych wartości odżywczych. Poznaj przepis!
Ten przepis może Cię zaskoczyć. Por w towarzystwie specjalnych dodatków to prawdziwy strzał w dziesiątkę. Okazuje się, że można dodać do niej pewien składnik, a jej smak będzie wyśmienity. Zapoznaj się z przepisem i wypróbuj!
Surówka z pora – ten składnik sprawi, że będzie niezwykle smaczna
Dodaj do surówki z pora startą marchew – dzięki niej będzie aromatyczna, pyszna w smaku i w dodatku pięknie zaprezentuje się na talerzu. Poznaj przepis.
Składniki:
» duży por
» 1 spore jabłko
» 1 marchewka
» 3 łyżki śmietany 18%
» 2 łyżki ulubionego majonezu
» sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pora bardzo drobno pokrój, następnie dopraw solą i delikatnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut.
Jabłko i marchewkę umyj, a potem obierz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Dodaj do pora, następnie dodaj śmietanę, majonez oraz pieprz i wymieszaj. Sprawdź smak surówki i ewentualnie dopraw solą i według uznania.
Surówka z pora gotowa! Warto włożyć ją na pól godziny do lodówki przed podaniem. Smacznego!