REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaTo ciasto bez pieczenia zwala z nóg. Spędzisz tylko chwilę w kuchni

To ciasto bez pieczenia zwala z nóg. Spędzisz tylko chwilę w kuchni

deser bez pieczenia
fot. screen Youtube / @cakes.cookrate

Przygotuj szybkie ciasto i podaj je na letni deser. Dwukolorowy smakołyk zrobisz bez pieczenia, w szybkim czasie i z samych prostych składników. Gotowy deser umieść w lodówce, pokrój na kawałki i podawaj jak mleczne kanapki. Nikt nie będzie w stanie sobie odmówić takiej słodkiej pyszności. Ciasto jest delikatne jak piórko i orzeźwiające jak lody. Smakuje wybornie i dodaje energii. Poznaj przepis na niepowtarzalny deser bez pieczenia złożony z 4 pysznych warstw.

REKLAMA

Błyskawiczne ciasto bez pieczenia. Rozczuli każde podniebienie

Łasuchu, jeśli masz ochotę na letni deser, a nie chce ci się stać godzinami w kuchni, skorzystaj z tej ekspresowej receptury na słodki wyrób. Pracy nad nim jest niewiele. Wystarczy ułożyć herbatniki w formie i wylać na nie dwa budynie – czekoladowy i waniliowy. Wierzch znowu przykrywasz ciasteczkami i gotowe. Specjał powinien się schłodzić, aby lepiej stężał. W tym przepis oczekiwanie jest chyba najbardziej frustrujące. Jednakże odrobina cierpliwości pozwoli osiągnąć wymarzony i smakowity efekt.

Przepis na dwukolorowe ciasto bez pieczenia

Lista składników:
300 g herbatników
600 ml mleka
500 ml śmietany 30%
180 g cukru pudru
1 torebka budyniu waniliowego
1 torebka budyniu czekoladowego
20 g cukru waniliowego

Wykonanie:
Na początku układamy warstwę herbatników na dnie formy. Stawiamy 2 naczynia i wlewamy do nich taką samą ilość mleka (300 ml na 1 miseczkę). Dodajemy po 1/2 cukru waniliowego i pudru. Równo rozdzielamy też śmietanę.

REKLAMA

Do pierwszej mieszanki w misce dajemy budyń waniliowy, a do drugiej – czekoladowy.

Odpalamy mikser i starannie łączymy produkty na spójne i aksamitne masy.

Na ciasteczkach w formie równo rozprowadzamy masę ciemną. Przykrywamy ją masą jasną i rozsmarowujemy po całej powierzchni. Deser znów przykrywamy herbatnikami i wstawiamy go do chłodziarki na 60 minut. Później kroimy na mniejsze kwadraty i podajemy. Smacznego.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Justyna
Absolwentka Dietetyki, a obecnie redaktorka w serwisie ShareInfo.pl. Prywatnie miłośniczka zdrowej kuchni i aktywnego trybu życia. Uwielbiam odkrywać tajniki gotowania, interesuje się zwierzętami, ziołolecznictwem i ogrodnictwem. Na swojej działce uprawiam różne gatunki warzyw i owoców. Tworzenie artykułów z różnych dziedzin to moje hobby i z chęcią się tym zajmuję.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA