Tylko raz podlej tym pomidory, a będą plonować jak szalone. Wszystko to dzięki pewnej miksturze, którą używano za czasów PRL. Pomidory wyjdą smaczne, soczyste i słodkie.
Marzec to miesiąc, w którym natura budzi się na nowo do życia, nadchodzą ciepłe, długie i słoneczne dni. To idealny czas na zaplanowanie ogrodu i posadzenie pierwszych roślin. Pomidory są w tym przypadku najbardziej powszechne, ponieważ to właśnie te własnoręcznie wyhodowane smakują najlepiej. Czy wystarczy podlewać je jedynie wodą? Moja prababcia zawsze robiła nieco inaczej i jednorazowo podlewała pomidory swoją miksturą ze starej książki.
Tylko raz podlej tym pomidory. Będziesz zaskoczony tak obfitymi plonami
Przepis na miksturę jest prosty: 1 kg pokruszonych skorupek jajek, 2 l wrzątku. Połącz ze sobą składniki i trzymaj 2 tygodnie, a potem dolej do 10 l wody. Dodaj łyżkę sody i rozpuszczoną kostkę drożdży. Podlej tym pomidory jednorazowo, a będą obficie plonowały. Owoce będą soczyste, słodkie i przepyszne w smaku.