Kuchnia to miejsce, w którym wykonujemy różne czynności. Niektóre z nich zajmują nam dużo czasu i wydają się trudne. Na szczęście wiele prac można sobie ułatwić, stosując odpowiedni patent. Tak jest na przykład z mięsem sprzedawanym w foliowej osłonce. Trik z wykałaczką przyspieszy proces rozpakowywania.
Jak ułatwić sobie codzienne prace w kuchni?
Niektóre czynności w kuchni wydają się nam mozolne i czasochłonne. Nieraz nawet rezygnujemy z przygotowywania pospolitej kanapki.
Jeszcze niedawno wyjmowanie mięsa z osłonki było dla mnie nieznośne. Jednak trik z użyciem wykałaczki rozwiązał sprawę. Mogę „rozebrać” produkt bez najmniejszego problemu i to 3x szybciej. Chcesz poznać ten trik? Koniecznie czytaj dalej.
Jak rozpakować mięso w kilka chwil? Sięgnij po wykałaczkę
Internet to kopalnia wiedzy i rozmaitych sztuczek, które mają za zadanie uprościć nam życie. Niedawno wypróbowałam jedną z takich metod. Za każdym razem obrywanie otoczki z mielonki sprawiało mi spory problem i doprowadzało mnie do frustracji. Dziś już wiem, jak się za to zabrać bez nerwów.
Wystarczy zaopatrzyć się w wykałaczkę. Przedziurawiłam nią na wylot końcówkę mielonki w osłonce, a potem obróciłam patyczek naokoło – tylko jeden raz. Dzięki temu opakowanie pękło, a ja szybko je zdjęłam. Jednocześnie produkt na tym nie ucierpiał. Od teraz problem z rozpakowywaniem mięsa zniknął na zawsze.
Zobacz też: Wkładam noże do szklanki z ryżem. Ten trik ułatwia mi pracę w kuchni, jest genialny