Wlej kilka kropel do jajecznicy, a sprawisz, że będzie obłędna w smaku, kremowa i puszysta. To patent na najlepszą jajecznicę pod słońcem. Koniecznie wypróbuj.
Jajecznica jest jednym z najlepszych śniadań pod względem smaku. Najczęściej przygotowuje się ją na boczku wędzonym, ale można dodać też takie dodatki jak pomidorki czy szczypior. Mało kto wie, że jest patent na jeszcze lepszy jej smak i konsystencję. Wystarczy wlać kilka kropelek pewnego składnika. Sprawdź o co chodzi i czy znałeś ten trik już wcześniej.
Wlej kilka kropel do jajecznicy. Jej smak zachwyci każdego smakosza
Okazuje się, że puszystości, lekkości i idealnie kremowej konsystencji nadaje sok z cytryny. Pamiętaj, aby dodać do jajecznicy tylko kilka kropel i nie przesadź z ilością by nie zmienić całkowicie smaku. Odrobina soku cytrynowego wystarczy, by jej smak był obłędny. W dodatku sprawia, że podczas smażenia jajka nie zetną się tak szybko jak w przypadku klasycznego jej przygotowania i będą kremowe.
Ten trik zapobiegnie temu, by jajecznica była sucha niczym wiór, dlatego warto go wykorzystać. Nie zapomnij o dobrze nagrzanej patelni, bo jest to bardzo istotne by jajecznica była pyszna.