Włóż skorupki jaj do piekarnika i upiecz. Ten sposób znają tylko nieliczni. Stosują go przede wszystkim kucharze. Sprawdź na czym polega.
Skorupki po jajkach najczęściej lądują w koszu. Okazuje się, że to najbardziej popularny błąd, który popełnia większość osób. Dlaczego nie warto ich wyrzucać? Można wykorzystać je w innym celu. Poznaj genialny trik, który odmieni twoje myślenie i już nigdy nie wyrzucisz skorupek po jajkach.
Włóż skorupki jaj do piekarnika. Patent, który musisz wypróbować
Skorupki po jajkach można wykorzystać do wyczyszczenia ciężkich zabrudzeń na blaszce, garnku, patelni. Przypalone plamy znikają w kilka sekund. Jak to zrobić?
Najpierw umyj skorupki i połóż je na blaszce, następnie energicznym ruchem rozgnieć je na mniejsze kawałki. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem i piecz je przez 10 minut.
Potem pozwól im ostygnąć, następnie posyp je na plamę np. na blaszce i gąbką dokładnie wyszoruj ciężko zabrudzone, przypalone miejsca. Podpieczone skorupki zadziałają lepiej niż druciak. Są ostre i dzięki temu zabrudzenia znikają błyskawicznie. Wypróbuj tego triku i przekonaj się, że to świetne rozwiązanie.