Wysmaruj masłem garnek, a efekty będą niezwykle zaskakujące. O tym patencie wiedzą tylko nieliczni, sprawdź na czym polega.
Masło to klasyczne smarowidło do pieczywa, którego używamy codziennie. Ma pyszny smak, dodaje się je do wielu potraw np. kotletów de volaille. Mało kto wie, że masło ma też inne, bardzo przydatne zastosowanie. O tym sposobie na pewno nie słyszałeś. Dlaczego warto smarować masłem garnek od środka? Odpowiedź jest zaskakująca.
Wysmaruj masłem garnek. Rezultaty będą zaskakujące
Smarowanie masłem garnka ma dwie zalety – zapobiegnie to przypaleniu i wykipieniu mleka. Masło działa niczym bariera, która nie przepuszcza kipiącego mleka, ale też dzięki temu, że jest tłuste to jednocześnie nic się nie przypali. To rewelacyjny sposób na to, by jak najdłużej cieszyć się pięknymi i czystymi garnkami, które będą wyglądać jak nowe.
Warto to stosować, dlatego zapamiętaj o tym na dłużej. Jeśli lubisz sprytne triki to sprawdź też jak wyczyścić spód przypalonej patelni. O tym rewelacyjnym patencie pisaliśmy tutaj.