REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaZawiń to na papierze do pieczenia i upiecz. Pyszny deser w 5...

Zawiń to na papierze do pieczenia i upiecz. Pyszny deser w 5 minut

Zawiń to na papierze
YouTube Screen | Appetizing.tv-Baking Recipes

Zawiń to na papierze do pieczenia i upiecz. Uzyskasz przepyszny deser w 5 minut, który zachwyci twoich bliskich i każdego, kto spróbuje. Poznaj przepis.

REKLAMA

Ten pyszny deser nadaje się na każdą okazję, bo przygotowanie go nie zajmuje wiele czasu. Polega na zawinięciu pasków ciasta francuskiego wokół rulonu papieru do pieczenia. Dzięki temu deser nie tylko smakuje, ale też wygląda nieziemsko. Sprawdź przepis poniżej.

Zawiń to na papierze do pieczenia i upiecz. Efekty będą niezwykłe

Składniki:

» 500 g ciasta francuskiego
» 1 jajko

Krem:

» 200 g mascarpone
» 150 ml kremówki
» 20 g orzechów laskowych prażonych

Przygotowanie:

Ciasto francuskie pokrój na cienkie paseczki, następnie zwiń w rulon papier do pieczenia i owiń wokół niego paski ciasta. Rób odstępy co 4 paski. Ułóż na dużej blaszce, a potem posmaruj wymieszanym jajkiem i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

Mascarpone zmiksuj ze śmietanką kremówką do uzyskania gęstego kremu. Orzechy posiekaj na drobny proszek, a przedtem podpraż je w piekarniku (180 stopni przez 10 minut) albo na patelni. Upieczone paski ciasta fracuskiego nafaszeruj kremem i osyp prażonymi orzechami. Smacznego!

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA