Zimna czy ciepła – na jaką patelnię wylewać jajka na jajecznicę?

Pixabay.com

Jajecznica niewątpliwie jest jednym z ulubionych pomysłów Polaków na pyszne i pożywne śniadanie. Jej sekret tkwi w odpowiednim przygotowaniu. Jeden z sekretów dotyczy tego, na jaką patelnię należy wylewać jajka.

REKLAMA

Niemal wszyscy mają swoją sprawdzoną recepturę na jajecznicę. W zależności od sposobu jej przygotowania, jej smak może nieco się różnić, również ze względu na dodawane do niej dodatki.

Jednym z sekretów dotyczących uzyskania jak najlepszej jajecznicy jest to, jaką temperaturę powinna mieć patelnia przy okazji wlewania na nią jajek. Niektórych taka informacja może zaskoczyć.

REKLAMA

Jak się okazuje, aby uzyskać kremową i puszystą konsystencję jajecznicy, jajka nalezy wylać na zimną patelnię. Dzięki temu możemy być pewni, że nasze śniadanie będzie przepyszne.

Podziel się: