Pixabay.com

Jajecznica niewątpliwie jest jednym z ulubionych pomysłów Polaków na pyszne i pożywne śniadanie. Jej sekret tkwi w odpowiednim przygotowaniu. Jeden z sekretów dotyczy tego, na jaką patelnię należy wylewać jajka.

Niemal wszyscy mają swoją sprawdzoną recepturę na jajecznicę. W zależności od sposobu jej przygotowania, jej smak może nieco się różnić, również ze względu na dodawane do niej dodatki.

Jednym z sekretów dotyczących uzyskania jak najlepszej jajecznicy jest to, jaką temperaturę powinna mieć patelnia przy okazji wlewania na nią jajek. Niektórych taka informacja może zaskoczyć.

Jak się okazuje, aby uzyskać kremową i puszystą konsystencję jajecznicy, jajka nalezy wylać na zimną patelnię. Dzięki temu możemy być pewni, że nasze śniadanie będzie przepyszne.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria