Niemiecki trik na pysznego kurczaka na kapuście. To rewelacyjny przepis na obiad z z dodatkiem surówki i młodych ziemniaków z koperkiem. Zapach i smak powali na kolana każdego.
Poznaj niesamowicie pyszny przepis na piersi z kurczaka. Połączenie kurczaka i kapusty z pewnością doprowadzi każdego do szału i zakochasz się w tym przepisie od pierwszego przygotowania. Nie gotuj piersi z kurczaka, dopóki nie zobaczysz tego przepisu. Pierś z kurczaka z kapustą to najsmaczniejszy przepis na świecie! Spróbuj, a będziesz mile zaskoczony niesamowitym smakiem tego przepisu! Gotuj z radością! Gotuj z miłością!
Niemiecki trik na pysznego kurczaka na kapuście. Przepis
Składniki:
» 1 główka kapusty + 1 kwaśna śmietana do posmarowania
» 2 piersi z kurczaka
» sól, pieprz, papryka słodka do smaku
» 3 łyżki kwaśnej śmietany lub białego jogurtu
» 1 łyżeczka musztardy francuskiej
» 4 małe pomidory
» 100 g sera
» 70 g masła
» posiekany koperek
Przygotowanie:
Młodą kapustę pokrój na 6 okrągłych, grubszych plastrów, a następnie ułóż na dużej blaszce do pieczenia. Pierś z kurczaka również pokrój na 6 plastrów, a potem lekko je ubij. Dopraw solą, pieprzem, a na koniec papryką z obu stron. Kapustę posmaruj kwaśną śmietaną i ułóż na niej piersi z kurczaka.
W miseczce wymieszaj kwaśną śmietanę (3 łyżki) z musztardą, a następnie wysmaruj sosem każdą porcję kurczaka. Na sosie ułóż pokrojone w plastry pomidory, następnie przykryj lekko folią aluminiową. Piecz w piekarniku w 200 stopniach przez około 40 minut. Po tym czasie zdejmij folię, a potem posyp serem i piecz 10 minut. Podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego!