REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaSernik mojej babci nigdy nie opada. Kluczem jest 1 składnik

Sernik mojej babci nigdy nie opada. Kluczem jest 1 składnik

Sernik mojej babci nigdy nie opada
fot. Pixabay

Sernik mojej babci nigdy nie opada. Wszystko to dzięki jej genialnemu trikowi, a dokładniej jednemu składnikowi. To sposób na najlepszy sernik pod słońcem.

REKLAMA

Sernik to znane ciasto na całym świecie dzięki swojemu pysznemu smakowi. Ale jego pieczenie nie jest takie proste jak może się wydawać. Często spotykamy się z problemem jakim jest opadanie po upieczeniu. Moja babcia pokazała mi jednak najlepszy sposób – tajemniczy składnik, który pozwala uniknąć opadnięcia.

Sernik mojej babci nigdy nie opada. Dodaj 1 składnik

Z tym składnikiem zapomnisz o problemie opadającego sernika. Jest to mąka ziemniaczana. To właśnie ona sprawia, że masa serowa jest gęstsza, bardziej stabilna i znacznie mniej podatna na opadanie.

Mąka ziemniaczana ma zdolność do zagęszczania i wiązania płynów. A to sprawia, że jest idealna do masy serowej! Spełni ona rolę stabilizatora, który zapobiega opadaniu masy serowej podczas i po upieczeniu. Przepis na sernik znajdziesz tutaj, jednak nie zapomnij do dodaniu mąki ziemniaczanej – wystarczy tylko 1/3 szklanki na 500 g sera.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA