Wkładam to do piekarnika po każdym użyciu. Efekty są niezwykłe i natychmiastowe. Dzięki temu mój piekarnik zawsze wygląda jak nowy.
Kuchnia to serce każdego mieszkania, a w niej niezbędnym elementem jest piekarnik. Jest niezastąpionym sprzętem, ale żeby zachować go w doskonałym stanie i cieszyć się długą żywotnością należy dbać o jego czystość. Z tym trikiem zapomnisz o długim szorowaniu. Sprawdź co trzeba zrobić.
Wkładam to do piekarnika po każdym użyciu. Jest jak nowy w kilka minut
Jednym z najbardziej skutecznych sposobów utrzymania piekarnika w doskonałym stanie jest umieszczenie w nim pewnej rzeczy po każdym użyciu. O co chodzi? O folię aluminiową!
Większość z nas stosuje folię aluminiową w celu przykrywania potraw podczas pieczenia, ale mało kto zdaje sobie sprawę, że to samo aluminium może pomóc w utrzymaniu wnętrza piekarnika w nieskazitelnym stanie.
Wystarczy, że po każdym użyciu wyłożymy jego wnętrze folią aluminiową, a wcześniej spryskamy środkiem czyszczącym. Pozostawimy na 10-15 minut i umyjemy. Można użyć jej także przed rozpoczęciem pieczenia – wtedy uchroni nas przed sprzątaniem, bo wszystkie opary i zabrudzenia będą osadzać się właśnie na folii, a nie na powierzchni piekarnika.