Bardzo łatwe i puszyste ciasto czekoladowe. Jest wilgotne, soczyste i jednocześnie miękkie jak aksamit. Przepis jest tak prosty, że poradzi sobie każdy.
Ciasto, które znika migiem z blachy. Czekoladowe, puszyste i wilgotne – podobny do murzynka, ale szybszy w przygotowaniu i ma mniej składników. Dzieci dosłownie je uwielbiają, dlatego warto zapisać ten przepis.
Bardzo łatwe i puszyste ciasto czekoladowe. Przepis
Składniki:
» 3 jajka
» 375 g cukru
» 120 ml oleju słonecznikowego
» 200 ml mleka
» 300 g mąki pszennej
» 75 g kakao w proszku
» 15 g drożdży suchych
» 150 ml kawy
» 75 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Jajka wbij do miski i dodaj cukier, następnie wlej olej. Ubij mikserem na puszystą masę, a potem dodaj mleko i zmiksuj. Wsyp mąkę, kakao, drożdże suche, ostudzoną kawę. Zmiksuj, a potem przelej do blachy (24 cm), następnie piecz ciasto w 180 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka. Po upieczeniu polej rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!