Biorę papier do pieczenia i zużywam mniej oleju do frytek. Ten patent przyda się każdemu, kto chce zrobić małą ilość frytek, na jeden raz, bez zużywania nadmiaru oleju i marnowania go.
Jednym z najbardziej uwielbianych przysmaków na całym świecie są frytki. Jednakże, przyjemność jedzenia smakowitych frytek może być nieco przyćmiona świadomością, iż są kaloryczne. Wszystko przez to, że używamy do ich smażenia bardzo dużej ilości tłuszczu. Dlatego prezentujemy patent, który nie tylko pozwala cieszyć się pysznymi frytkami, ale też zaoszczędzić na oleju. Kluczem do sukcesu jest zwykły papier do pieczenia.
Zanim usmażysz frytki, sięgnij po papier do pieczenia
Wytnij z papieru do pieczenia małe pudełeczko wielkości połowy naczynia, w którym najczęściej je smażysz. Jak wykonać takie pudełko? Pozaginaj rogi tak, by powstało pudełeczko – tak jak na tym filmiku. Wlej do niego trochę oleju, a potem połóż w garnku. Podgrzewaj i wrzucaj frytki do środka, dzięki temu zużywasz o wiele mniej oleju. To świetny i oszczędny patent.